lørdag 12. desember 2009

KØBENHAVN KLAR FOR DEMONSTRASJONSTOG


Så er det markeringsdag i København, mellom 20 og 60 000 er venta å gå i tog! Men det gikk altså nærmere 100 000! Jeg skulle gjerne vært med og markere synspunkt i det toget. Gå sammen med folk fra mange nasjoner som vil markere ønske om ei endring på kloden. Må innrømme det.

Foto: Astrid Rommeltveit/NRK
Følg demonstasjonene i Køben direkte på nett, her.

fredag 11. desember 2009

KLIMAMØTET I GANG


Hey, nå er de i gang der nede i lille Danmark. Og dette er virkelig spennende! Jeg skulle så gjerne vært der, men ingen sjanse, og det er litt synd. Men vi får følge med det lille vi kan, her hjemme på berget, ikke sant?


Nytt om klimaet i København finner du på NRK si nye klimaside, her. Jeg er enda litt for travel til å få blogget noe særlig her, men ha tålmodighet med meg. Mer kommer, snart. 

Og for å gå rett til COP 15, try this. See you soon.

mandag 7. desember 2009

ET ROP FRA ARKTIS

Se programmet Åpen himmel - Et rop fra Arktis her. Mange har sett det før deg, og mange har likt det. 

Bildet over er et minne fra Tunabreen der Herborg Finnset Heiene og Svalbardprest Leif Magne Helgesen holdt den første adventsgudstjenesten i denne desembermåneden. Også dette programmet kan lastes ned eller sees på  nett-TV.

søndag 6. desember 2009

BARNSLIG GLEDE

Sitter og fryder meg som en unge over at Svalbardposten har lagt ut hele saken om klimastafetten fra nord, og ender med ei opplysning om at programmet Rop fra Arktis går i ettermiddag på NRK1, klokka 1730. Er det ikke rart hvordan man kan glede seg over småting?

Også på Meltwater Newsfeed ligger flere oppslag om oppropet og om programmet, - og det er utrolig fint å vite at det man jobber med, blir publisert. Og kanskje noen ser på, også!

Forøvrig anbefaler jeg alle med interesse for klima og miljø å abonnerer på newsfeeden fra Meltwater. Den er utrolig viktig hvis du vil holde deg orientert om det som skjer på kloden til enhver tid. Masse nyttig og viktig informasjon med lenker tilbake til artikler både i inn- og utland. Anbefales!
Og her er registrering til bloggurat.

SMELTER? SMELTER IKKE?

Har nettopp funnet en bra artikkel som skriver litt om det som skjer i Antarktis. Her er det forskjell på det som skjer vest på kontinentet og det som skjer i øst. Derfor er det vanskelig å trekke klare konklusjoner.Sjøl har jeg nylig skrevet litt om den store ekspedisjonen som skjer akkurat nå, på Fimbulisen.

Det er en gjeng forskere fra Norsk Polarinstitutt som nå borrer seg ned gjennom iskappen for å finne ute hvordan forholdene er i havet under. De har blant annet elefantseler til å hjelpe seg. Les mer her.

Foto: Martin Biuw/Norsk Polarinstitutt