fredag 9. september 2011

FOSSILE FRISTELSER

 - Subsidiene til fossil energi er tre-3 ganger større enn den økonomiske støtten til klimatiltak i utviklingslandene som industrilandene lovet å bidra med under klimaforhandlingene i Mexico. 

Dette skriver Eller hambro i sin blogg om fossile fristelser på egen blogg og i Aftenbladet. Hey, hey, hey, watch out people!

Les Ellen Hambros tanker om fossile fristelser her. Hun er medlem av Klima- og forurensingsdirektoratet med egen blogg. Interessant. Dyktig dame. Dette leser vi gjerne mer om. Mens temperaturen på kloden stiger i urovekkende hastighet.

Bildet er henta her.

torsdag 8. september 2011

DA VINCI PÅ ISEN

Miljøbevegelsen Greenpeace har vært i Framstredet mellom Svalbard og Grønland. Kunstneren John Quigley lagde da en kopi av Da Vincis velkjente skisse på et smeltende isflak. 

Mer om saken kan du lese på Nordnytt sine nettsider.


Bilde: Foto: NICK COBBING/Afp/Greenpeace

tirsdag 6. september 2011

THE WORLD IN 2050

Den amerikanske forskeren Lawrence C. Smith ved UCLA har skrevet ei bok om verden fram til 2050. Den skal jeg få tak i. 

Det virker som om boka er full av interessante synspunkter som vi kanskje kan gjøre oss nytte av - vi som planlegger å leve her på kloden ei stund til. 
Hør intervjuet med forfatteren her.

NRK si nettside som omtaler boka, snakker om Norge som stormakt i 2050. Det høres noe underlig ut for meg, særlig tatt i betraktning at dette ligger 35 år fram i tida. Nettartikkelen i NRK finner du her. God lesning!

søndag 4. september 2011

VYER OM NORDOMRÅDENE

Jonas Gahr Støre har vært i Harstad og snakket om perspektiver i nord - og hva nå? Talen hans er faktisk verdt å lese. Olje, gass, penger og ny transportvei østover gjennom Nordøstpassasjen er selvfølgelige innspill. Du finner stikkordene til talen hans her.

Han avslutter med å snakke om status for arbeidet og trekke opp politikken for de neste årene. I fortellinga om nordområdene – hva blir de viktigste kapitlene de neste 20 årene? Ja, det vil bare tida vise. Og det kommende valget.