torsdag 15. desember 2011

NANSEN AMUNDSEN-ÅRET TIL ENDE

Det er 150 år siden Nansen ble født, og 100 år siden Amundsen gikk sin strabasiøse ferd til Sørpolen sammen med sine lojale følgesvenner. Noen av dem er blitt glemt underveis, men enkelte blir i ettertid husket og trukket fram i lyset, som Tromsøs egen polar helt, Helmer Hanssen. Han ble hedret i går. 

Slik begynte det spennende Nansen Amundsen-året på bloggen min i januar, sjekk her. 

I går avslutta det her i Tromsø med avdukning av Helmer Hanssen-monument foran Polstjerna, polar parade med fakler gjennom byen og stort folkemøte med Kronprinsen og direkte link til statsministeren og polarinstituttets Jan Gunnar Winther på Sørpolen. 

Kunstneren Per Ung hadde laget monumentet av Helmer Hanssen og jeg syns det var flott. All ære til Arktisk forening som har fått dette til.
Staselig å gå i tog gjennom sentrum til Stortorget sammen med byens flotte, kvinnelige trommekorps Tromsøtamburene, og spennende teater om Amundsen versus Nansen til avslutning, - med god tapas og et glass vin på HT. 

En strålende kveld med mange kjente fjes og iskald vind. Som seg hør og bør i en arktisk hovedstad.

søndag 11. desember 2011

WE ARE THE SILENT MAJORITY. GET IT DONE.

Hør på denne talen fra Anjali Appadurai, en av de unge  NGO'erne (de ikke-statlige organisasjonene) som slapp til mot slutten av klimakonferansen i Durban!

Inspirerende - slike stemmer trenger verden. For det haster. Nå.