fredag 23. juli 2010

FINDINGS ON ICE

Har fått et tips om ei bok som heter Findings on Ice, har også funnet en pdf på nettet der man kan bla og kikke. Det er ei nederlandsk kvinne som er redaktør, og prosjektet fascinerer. Hun heter Hester Aardse og har bakgrunn fra kunsthistorie og arkitektur fra Universitetet i Amsterdam. Særlig interesse for grafisk design og forskning.  

Amazon.comDette fasinerer meg som så mer enn gjerne gjør en reise i is. Det gjør det virkelig. Boka har jeg funnet på Amazon og vurderer å bestille den. En lekker pdf-fil fra prosjektet finner du på weben her. Take a look.

søndag 18. juli 2010

SVALBARD ER EN ISKAKE

En iskake! Det sier den tyrkiske polarforskeren Nalan Koc om Svalbard i intervju om sitt forhold til Norge og landskapet her. - Bedre, jo lenger nord du kommer, sier den polarfrelste i intervju med Aftenposten som du kan lese her

På bildet under besøker hun det gamle industristedet Ny London i Kongsfjorden på Svalbard.

UNIKE KLIMADATA FRA ARKTIS

Det nye ICE-senteret ved Norsk Polarinstitutt skal på sitt første tokt til Arktis denne sommeren og drar til Nordaustlandet på Svalbard. Dette er ubebodd område med mye spennede historie. Alt dette skal jeg komme tilbake til etterhvert. For dette toktet skal jeg følge med falkeblikk. 

Les mer om ekspedisjonen her.

2010 VARMESTE ÅRET NOENSINNE

The world is enduring the hottest year on record, according to a U.S. national weather analysis, causing droughts worldwide and a concern for U.S. farmers counting on another bumper year.

Det varmeste året noensinne. Flom. Tørke og bønder redde for avlingene sine. Det skriver Reuters og du kan lese hele artikkelen her.

Også VG har publisert en stor artikkel om flom og tørkekatastrofer som rammer verden. Da hetebølgen slo inn over New York denne sommeren, oppretta man avkjølingsstasjoner i offentlige bygninger der folk kunne gå inn og slappe av i varmen. Ikke alle områder av verden har samme mulige luksus. Derfor må vi bremse det vi makter av global oppvaming . Ikke bare snakke om det.