søndag 12. februar 2012

SPRENGKULDE OG SMELTENDE ARKTIS ER TO SIDER AV SAMME SAK

Ikke så forunderlig, egentlig - men det iskalde været i Europa og den smeltende isen i Arktis, henger sammen. Tyske forskere hos AWI instituttet i Tyskland påviser sammenhengen. Du kan lese hele artikkelen her.

Hva er det nå de sier? At alt henger sammen med alt. Sommerfugleffekten. Ja, det er i sannhet en interessant klode vi bebor. En engangsklode.

LITE IS I ARKTIS

Lite is i Arktis, skriver yr.no - og det er ingen sjokkerende nyhet. Jeg så saken og registrerte samtidig at de har brukt ett av mine havis-bilder fratokt som illustrasjon. Fint å bli brukt! 

Her er lenken.  Det jeg også fant, var en lenke fra Norsk Polarinstitutt med oversikt over bloggene mine fra siste tokt inn i isen nord for Svalbard. Det var faktisk veldig hyggelig å lese på nytt. Mimre. Bloggene ligger samla her. 

p.s. Jeg har plagdes litt med å blogge fra iPad og ikke fått lenket opp til sakene på nettet. Sikkert noe jeg må lære meg bedre. Inntil jeg har koblet opp pc'en min, må dere som vil lese mer, ta jobben å kopiere ut lenkene selv. Sorry.