lørdag 29. oktober 2011

FLOMKATASTROFER RAMMER FOLK I EUROPA OG ASIA

Et polart isdekke som smelter mye fortere enn forskerne kunne forutse, sommertemperaturer i Nord-Norge i  oktober, flomkatastrofe i Italia og unntakstilstand på grunn av flom i Bankok, der elva som renner gjennom hovedstaden stiger over alle bredder. 

- Vannet står halvannen meter opp langs husveggen vår, sier folk som prøver å holde vannmengdene unna hjemmene sine. 

Selv prøver jeg å holde hodet kaldt, og tenker at vi vet at slike tilstander nå kommer med full kraft inn over oss her på kloden. Likevel lukker folk øynene for realitetene. Vi vil ikke ta det inn over oss, ikke egentlig. Norske politikerne vil ikke, folk flest her hjemme tenker at det ikke skjer hos oss, mens klimagasser og forurensing fører til katastofer og ustabilitet på hele kloden.

Jeg kjenner på en stor uro. Som journalist burde jeg varsle, men hvordan får jeg det til? Og hvordan får jeg det til, godt nok?

Det regner kraftig på taket mitt her jeg sitter på loftet mitt og skriver. Det uroer meg, dette. Det gjør faktisk det. Les mer om flommen i Italia her og om situasjonen i Thailand her.

SOMMERVARMT I NORD

Det er varmt i nord, nå i slutten av oktober ble det målt sommertemperaturer i Nordland: 18.4 grader. Det er ikke bare uvanlig, det er sensasjonelt. Les mer om saken her.