lørdag 7. februar 2009

HOW TO TALK TO A CLIMATE SKEPTIC

Jeg har funnet et nytt nettsted som både handler om klimaendringer og har humor!

Særlig har jeg sansen for denne siden som tar for seg alle argumenter du kan ta i bruk når du diskuterer med klimaskeptikere: How to Talk to a Climate Skeptic. Her er det nok å ta av! Ta en kikk!

Litt om hvordan Grist presenterer seg:
Let's face it:

Reading environmental journalism too often feels like eating your vegetables. Boiled. With no butter. But at Grist, we believe that news about green issues and sustainable living doesn't have to be predictable, demoralizing, or dull.

We butter the vegetables! And add salt! And strain metaphors!

Grist: it's gloom and doom with a sense of humor. So laugh now -- or the planet gets it.

onsdag 4. februar 2009

NYE ARTER, MINDRE IS OG HØYERE TEMPERATUR

Nye arter, mindre is og høyere temperaturer, viser forskning fra Kongsfjorden på Svalbard. Kongsfjorden er i endring både under, på og over sjøoverflata.

Kongsfjorden har vært nærmest isfri siden 2006, og har nå fått innsig av torsk, hyse, sild og, lodde – arter som man normalt finner lengre sør. I tillegg registrerte forskerne at vanntemperaturen i Kongsfjorden er blitt 2-4 grader høyere fra 2002 til 2007 og at omgivelsestemperaturen har steget med 3 grader siden 1980.

Les hele artikkelen her.

GRØNN TENKEBOKS

Mer samling om arbeid med verdens klima. Det er en bra greie. I slutten av januar satt en rekke fremragende folk, 58 eksperter, faktisk - og diskuterte teknologiløsninger i 48 hele timer.

Grønn Boks Energy Camp presenterte deretter åtte energiprosjekter som skal gi vesentlige klimareduksjoner innen 2020. Mer om prosjektet kan du lese på nettsida deres. Dette kan bli spennende...

tirsdag 3. februar 2009

ANTARKTIS BLIR VARMERE

Antarktis blir varmere, sier forskerne i ny studie som du kan lese om her. Antarktishalvøya, helt vest på kontinentet, er det stedet på kloden som har hatt sterkest temperaturøkning de seinere årene. Siden 1950 har middeltemperaturen om vinteren økt med 6 seks grader, eller fem ganger mer enn noe annet sted på kloden.

Én av drømmene mine er å komme dit en gang. Men jeg klager ikke, for akkurat nå befinner jeg meg på ett av mine andre favorittsteder på kloden og venter på at årets Polarjazz-festival skal komme i gang.
Er på Svalbard med 23 minus utenfor vinduet. Men det er virkelig noe pussig med temperaturene på kloden. Da vi landet på 78 grader nord, sa piloten at det var 10 grader varmere i Longyearbyen enn på Gardermoen! Men nå har det altså snudd. I går ble det meldt minus 25 og vi er altså på vei nedover gradestokken med stort tempo.